preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
KURIKULUM I GPIP
INFORMACIJE 23/24
UDŽBENICI
KALENDAR 2023. /2024.

   

 

Priloženi dokumenti:
kalendar.jpg

RASPORED ZVONA

Raspored zvona

1. 8,00 – 8,45

2. 8,50 – 9,35

Odmor 9,35 - 9,50

3. 9,50 – 10,35

4. 10,40 – 11,25

Odmor 11,25 - 11,40

5. 11,40 – 12,25

6. 12,30 – 13,15

7. 13,20 – 14,05

ARHIVA VIJESTI

        archive icon

 
E-DNEVNIK

   

   

VIJESTI IZ ŠKOLE

Započela berba maslina u školskom masliniku

 

 

 

 

 

 

Maslina je (ne) obrana

Eto već je lito dana, i skoro će zima
Prigiba se zemlji grana, a dice još nima
Zaplakali škoji bili i sunce već blidi
Makina ka vitar cvili, a suza se cidi

Za navik je pape zaspa
Samo želja još je budna
Budit ću ih prije zore
Željo moja uzaludna

Maslina je neobrana
Nima koga da je bere
Prigiba se teška grana

Slomit će se od nevere

 

"Dušni dan skale van" - vjekovna je uzrečica maslinara kada treba početi s berbom maslina.

Učinili smo tako i započeli berbu maslina u školskom masliniku. Unatoč ljepoti stihova klapske pjesme Maslina je neobrana, odlučni smo pobrati  masline iz našeg maslinika. Maslinovo ulje pakirano u bočice, postalo je prepoznatljivi suvenir kojim darivamo prijatelje i posjetitelje škole.

Više o berbi maslina u foto-gleriji.


Berba maslina

 

Treba pogoditi trenutak savršene zrelosti za berbu, plodove pažljivo ubrati te kruto stanje što prije pretvoriti u tekuće.

 

Prilikom berbe maslina treba paziti da se plodovi ne oštete, jer oštećeni plodovi brzo gnjile i daju ulje niže kakvoće. Za dobivanje ulja visoke kakvoće najbolje je da plodovi ne padaju na tlo. Zbog toga je dobro plodove s grana direktno brati u košare ili da padaju na plastične mreže koje se prostru ispod krošnje. Ubrane masline treba očistiti od otpalog lišća i grančica i drugih nečistoća te ih pakirati u plastične gajbe" s rupičastim stjenkama ili u drugu odgovarajuću ambalažu. Nikako u mrežaste vreće, jer one oštećuju ubrane plodove.Kako u većini slučajeva nije moguće ubrane plodove preraditi odmah, potrebno ih je uskladištiti kratko vrijeme.

Plod masline je živi organizam koji i nakon berbe nastavlja s biokemijskim aktivnostima. Tako već četvrti dan nakon berbe plodovi započinju s fermentacijom, a šesti dan na ubrane plodove koji nisu pravilno uskladišteni naseljavaju se gljivice plijesni. Čuvanje plodova moguće je u prozračnim prostorijama u plastičnim ili drvenim sanducima s otvorima sa strane da bi se omogućila cirkulacija zraka. Debljina sloja maslina u sanducima ne smije biti veća od 15 cm.

Izvor: maslina.net



Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Marinko Franolić   datum: 9. 11. 2010.

Vijesti

Započela berba maslina u školskom masliniku

 

 

 

 

 

 

Maslina je (ne) obrana

Eto već je lito dana, i skoro će zima
Prigiba se zemlji grana, a dice još nima
Zaplakali škoji bili i sunce već blidi
Makina ka vitar cvili, a suza se cidi

Za navik je pape zaspa
Samo želja još je budna
Budit ću ih prije zore
Željo moja uzaludna

Maslina je neobrana
Nima koga da je bere
Prigiba se teška grana

Slomit će se od nevere

 

"Dušni dan skale van" - vjekovna je uzrečica maslinara kada treba početi s berbom maslina.

Učinili smo tako i započeli berbu maslina u školskom masliniku. Unatoč ljepoti stihova klapske pjesme Maslina je neobrana, odlučni smo pobrati  masline iz našeg maslinika. Maslinovo ulje pakirano u bočice, postalo je prepoznatljivi suvenir kojim darivamo prijatelje i posjetitelje škole.

Više o berbi maslina u foto-gleriji.


Berba maslina

 

Treba pogoditi trenutak savršene zrelosti za berbu, plodove pažljivo ubrati te kruto stanje što prije pretvoriti u tekuće.

 

Prilikom berbe maslina treba paziti da se plodovi ne oštete, jer oštećeni plodovi brzo gnjile i daju ulje niže kakvoće. Za dobivanje ulja visoke kakvoće najbolje je da plodovi ne padaju na tlo. Zbog toga je dobro plodove s grana direktno brati u košare ili da padaju na plastične mreže koje se prostru ispod krošnje. Ubrane masline treba očistiti od otpalog lišća i grančica i drugih nečistoća te ih pakirati u plastične gajbe" s rupičastim stjenkama ili u drugu odgovarajuću ambalažu. Nikako u mrežaste vreće, jer one oštećuju ubrane plodove.Kako u većini slučajeva nije moguće ubrane plodove preraditi odmah, potrebno ih je uskladištiti kratko vrijeme.

Plod masline je živi organizam koji i nakon berbe nastavlja s biokemijskim aktivnostima. Tako već četvrti dan nakon berbe plodovi započinju s fermentacijom, a šesti dan na ubrane plodove koji nisu pravilno uskladišteni naseljavaju se gljivice plijesni. Čuvanje plodova moguće je u prozračnim prostorijama u plastičnim ili drvenim sanducima s otvorima sa strane da bi se omogućila cirkulacija zraka. Debljina sloja maslina u sanducima ne smije biti veća od 15 cm.

Izvor: maslina.net



Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Marinko Franolić   datum: 9. 11. 2010.

PARTNERSKA ŠKOLA U PROJEKTU MREŽA KOM5ENTNOSTI

Ugostiteljskoj školi Opatija i partnerskim školama  31,3 milijuna kuna za uređenje objekata centra kompetentnosti

U Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja Rijeka ravnatelji Ugostiteljske škola Opatija i srednjih škola dr. Antuna Barca Crikvenica, Hrvatski kralj Zvonimir, Krk i Ambroza Haračića, Mali Lošinj, potpisali su ugovore o adaptaciji objekata Regionalnog centra kompetentnosti i partnerskih ustanova s izvođačima radova.

Dio je to projekta MREŽA KOM5ENTNOSTI ukupne vrijednosti 31,3 milijuna kuna koji je financiran iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a sredstvima će se adaptirati objekti škola i nabaviti specijalizirana oprema s ciljem poboljšanja kvalitete obrazovanja i osposobljavanja učenika i nastavnika.

„ Škola postaje središte izvrsnosti u turizmu i ugostiteljstvu za cijelu Hrvatsku. “To znači novi prostori, nova oprema i što bolje edukacija za nastavnike i učenike koji će biti osposobljeni za tržište rada.”

Podsjetimo, 2018. godine imenovano je 25 regionalnih centara kompetentnosti (RCK) u strukovnom obrazovanju na razini Hrvatske, a Ugostiteljska škola Opatija imenovana je u sektoru turizma i ugostiteljstva kao nositelj projekta, dok su preostale tri škole na području PGŽ partneri, zajedno sa Trgovačko-ugostiteljskom školom iz Karlovačke županije. Ugostiteljsku školu Opatija kandidirala je Primorsko-goranska županija odvojivši pritom i dva milijuna kuna za podršku projektu, navela je pročelnica Stilin tijekom potpisivanja ugovora, a kojemu je prisustvovao i župan Zlatko Komadina osvrnuvši se pritom na povećan interes učenika srednjih škola u PGŽ-u za strukovna zanimanja na ljetnom upisnom roku.

“Osobno mi je vrlo drago da se ulaže u strukovne škole i da se pomalo bilježi povratak učenika i interes prema strukovnim školama, o čemu posebno svjedoče ovogodišnji rezultati upisa u srednje škole. Ulaganje u kvalitetu obrazovanja i djelatnosti koje su potrebne gospodarstvu primarni je cilj Primorsko-goranske županije. Danas svjedočimo početku radova, vrijednost ugovora iznosi preko 30 milijuna kuna i vjerujem da ćemo stvoriti jako dobre uvjete učenicima i nastavnicima za rad”, rekao je župan Komadina.

O povećanom interesu za strukovno obrazovanje, posvjedočila je i ravnateljica Roth rekavši kako su svi razredi za konobare, kuhare, slastičare i turističko-hotelijerske komercijaliste opatijske ugostiteljske škole popunjeni, a na što su izuzetno ponosni.

Karlovačka zamjenica župana Vesna Hajsan Dolinar zahvalila se županu Komadini i PGŽ-u na partnerstvu u projektu, dok je voditelj projekta Tomislav Kandžija iz Regionalne razvojne agencije PGŽ RRA održao prezentaciju o tijeku projekta.

Izvođači radova na sva četiri županijska školska objekta bit će tvrtke G.P. Boros d.o.o. i Izgradnja d.o.o., a nakon završetka radova Srednja škola Ambroza Haračića dobit će preuređen kabinet kuharstva i posluživanja, dok će Srednja škola dr. Antuna Barca imati novi kabinet kuharstva i slastičarstva, kao i rampu za osobe s invaliditetom, a krčka srednja škola imat će novi kabinet posluživanja i kuharstva.

Svečanosti su prisustvovali i zamjenica župana Marina Medarić, predstojnica Kabineta župana Ermina Duraj, ravnatelj Regionalne razvojne agencije PGŽ Vedran Kružić i zamjenik ravnatelja Regionalne razvojne agencije Karlovačke županije Krunoslav Kralj.

Izvor:https://www.pgz.hr/objave/ugostiteljskoj-skoli-opatija-i-partnerskim-ustanovama-313-milijuna-kuna-za-uredenje-objekata-centra-kompetentnosti/

UPISI U ŠKOLSKU GODINU 2022./2023.

Dragi učenici i roditelji,

u kartici Upisi (s lijeve strane naslovne stranice) pronađite sve potrebne informacije o upisu u programe koje

Srednja škola Hrvatski kralj Zvonimir nudi u idućoj školskoj godini 2022./2023.

U privitku ove vijesti također se nalaze najvažniji podatci o upisima i E-upisima.

Započela berba maslina u školskom masliniku

 

 

 

 

 

 

Maslina je (ne) obrana

Eto već je lito dana, i skoro će zima
Prigiba se zemlji grana, a dice još nima
Zaplakali škoji bili i sunce već blidi
Makina ka vitar cvili, a suza se cidi

Za navik je pape zaspa
Samo želja još je budna
Budit ću ih prije zore
Željo moja uzaludna

Maslina je neobrana
Nima koga da je bere
Prigiba se teška grana

Slomit će se od nevere

 

"Dušni dan skale van" - vjekovna je uzrečica maslinara kada treba početi s berbom maslina.

Učinili smo tako i započeli berbu maslina u školskom masliniku. Unatoč ljepoti stihova klapske pjesme Maslina je neobrana, odlučni smo pobrati  masline iz našeg maslinika. Maslinovo ulje pakirano u bočice, postalo je prepoznatljivi suvenir kojim darivamo prijatelje i posjetitelje škole.

Više o berbi maslina u foto-gleriji.


Berba maslina

 

Treba pogoditi trenutak savršene zrelosti za berbu, plodove pažljivo ubrati te kruto stanje što prije pretvoriti u tekuće.

 

Prilikom berbe maslina treba paziti da se plodovi ne oštete, jer oštećeni plodovi brzo gnjile i daju ulje niže kakvoće. Za dobivanje ulja visoke kakvoće najbolje je da plodovi ne padaju na tlo. Zbog toga je dobro plodove s grana direktno brati u košare ili da padaju na plastične mreže koje se prostru ispod krošnje. Ubrane masline treba očistiti od otpalog lišća i grančica i drugih nečistoća te ih pakirati u plastične gajbe" s rupičastim stjenkama ili u drugu odgovarajuću ambalažu. Nikako u mrežaste vreće, jer one oštećuju ubrane plodove.Kako u većini slučajeva nije moguće ubrane plodove preraditi odmah, potrebno ih je uskladištiti kratko vrijeme.

Plod masline je živi organizam koji i nakon berbe nastavlja s biokemijskim aktivnostima. Tako već četvrti dan nakon berbe plodovi započinju s fermentacijom, a šesti dan na ubrane plodove koji nisu pravilno uskladišteni naseljavaju se gljivice plijesni. Čuvanje plodova moguće je u prozračnim prostorijama u plastičnim ili drvenim sanducima s otvorima sa strane da bi se omogućila cirkulacija zraka. Debljina sloja maslina u sanducima ne smije biti veća od 15 cm.

Izvor: maslina.net



Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Marinko Franolić   datum: 9. 11. 2010.

OBILJEŽILI SMO DAN ŠKOLE

U četvrtak,  9. lipnja 2022.,  krčki su srednjoškolci,  zajedno sa svojim nastavnicima te brojnim gostima i uzvanicima koji su ih pohodili, proslavili Dan Srednje škole Hrvatski kralj Zvonimir.

U maloj sportskoj dvorani održan je svečani program - prigoda da se nastavnici i učenici prisjete svega što se događalo unutar škole u školskoj godini 2012./22. koja je već godinama jedna od ponajboljih srednjoškolskih ustanova u Primorsko-goranskoj županiji.  Obilježavanje Dana Škole, bila je prigoda obilježiti sve što su zajednički činili, na čemu su radili i što su postizali krčki srednjoškolci i njihovi nastavnici, kako u okrilju redovnih nastavnih programa, tako i onih izvannastavnih aktivnosti i projekata dio kojih škola provodi u okvirima brojnih EU programa.

Glazbenim i scenskim izvedbama učenika, svečani program bio je prilika da se javnosti predstavi novo izdanje godišnjaka škole – zanimljivog, sadržajnog i bogato opremljenog izdanja čijim se objavljivanjem u Školi zaključuje svaka školska godina, a s njom i od zaborava “otkidaju” svi učenici, događaji i postignuća srednjoškolaca dio kojih je sad već na izlazu iz svoje škole, odnosno u postupku polaganja državne mature.

Osim za podsjećanje na sve ono što se u školi u proteklom jednogodišnjem periodu događalo, Dan Škole bio je prigoda je i za ukazivanje na postignuća učenika i učenica koji su postigli zapažene rezultate na državnim natjecanjima. Učenicima i njihovim mentorima uručene su vrijedne nagrade, uz ostalo i novčane kojima su najuspješnije, svatko sa svog područja, u ovoj prilici dodatno nagradili i otočni lokalni čelnici.

Maturant gimnazije, Antonio Jurešić je postao državnim matematičarskim viceprvakom, s rezultatom u kojem ga je tek bod dijelio od naslova najboljeg mladog matematičara u zemlji. Antonija Jurešića, koji je tim rezultatom zaslužio pravo izravnog upisa na željeni fakultet, ali i njegova mlađeg kolegu, učenika 2. razreda gimnazije Mateja Bana koji je na istom natjecanju bio deseti, kao i njihovog mentora prof. Hrvoja Karabaića, nagradio je gradonačelnik Darijo Vasilić,

Državnu viceprvakinju krčka škola imala je ove godine i na natjecanju u talijanskom jeziku gdje je drugo mjesto, pod mentorstvom prof. Zvjezdane Karabaić, osvojila Tajana Čorapović. Nju je, s obzirom na to da dolazi s Dobrinjštine, novčano nagradio načelnik Neven Komadina.

Nagrade i priznanja za uspjehe na državnim natjecanjima i smotrama pripala su još i Leonu Bajčiću za rezultate u sportskom ribolovu te Leonu Brautu koji je svoj otok i školu promicao kroz jedriličarske uspjehe. Maturantica Daria Trinajstić nagrađena je pak za uspjeh ostvaren na 9. Državnoj smotri hrvatskog školskog filma, i to za filmski rad kojeg je kreirala uz mentorstvo prof. Gordije Marijan i prof. Andree Dunato.

Učenica 4. razreda gimnazije, Lucija Kvasić nagrađena je za sudjelovanje na državnoj razini natjecanja Europa u školi. Nagrade su zaslužile i sudionice Vjeronaučne olimpijade Ana-Marija Sarić, Marina Cvelić, Anabel Pavlović i učenik Matej Žužić, kao i njihovi mentori, Slava Petrinović te Zvonimir Seršić.


 

Za sudjelovanje u kvizu znanja i kreativnosti Mreža čitanja nagrađeni su: Nadine Bikić, Bruno Brnjaković, David Kosić, Ivona Polonijo (2.HTT), Oriana Međimorec (3.G) i Isabella Međimorec (1.HTT), Lucija Depikolozvane (3.HTT), Božana Krajnović i Lana Jakobović (3.E), zajedno s mentoricama Darijom Papa i Mirjanom Komadina Mergl. Učenici: Adrian Polonijo (1.G), Stjepan Žužić (2.GA) i Deni Renko  nagrađeni su za sudjelovanje u natjecanju o poznavanju Hrvatskog sabora za učenike srednjih škola.

Nastavničko vijeće i Grad Krk nagradili su i gimnazijalce Doru Božić, Luciju Kvasić, Leu Sintić, Frana Marijana, Josipa Mrakovčića i Karla Srdoča (učenika generacije gimnazijskog programa)) za postignut odličan uspjeh u svim godinama srednjoškolskog obrazovanja, a isto su zaslužile i ekonomistice Ajdina Burzić i Korina Čaljkušić (učenica generacije ekonomske škole), hotelijersko-turističke tehničarke Nika Matković i Tajana Čorapović (učenica generacije hotelijersko-turističke škole), nauspješnija učenica ugostiteljskog smjera Michaela Marić te najuspješniji strojar, budući automehaničar, Tony Horvat.

 

Mediji o nama:

NOVI LIST, 9.6.2022.

https://www.novilist.hr/rijeka-regija/otoci/evo-kako-je-krcka-srednja-skola-proslavila-svoj-dan/

PORTAL OTOK KRK, 9.6.2022.: 

https://otok-krk.org/krk/sve%C4%8Dano-i-radosno-proslavljen-dan-kr%C4%8Dke-srednje-%C5%A1kole-hrvatski-kralj-zvonimir

Vijesti

Započela berba maslina u školskom masliniku

 

 

 

 

 

 

Maslina je (ne) obrana

Eto već je lito dana, i skoro će zima
Prigiba se zemlji grana, a dice još nima
Zaplakali škoji bili i sunce već blidi
Makina ka vitar cvili, a suza se cidi

Za navik je pape zaspa
Samo želja još je budna
Budit ću ih prije zore
Željo moja uzaludna

Maslina je neobrana
Nima koga da je bere
Prigiba se teška grana

Slomit će se od nevere

 

"Dušni dan skale van" - vjekovna je uzrečica maslinara kada treba početi s berbom maslina.

Učinili smo tako i započeli berbu maslina u školskom masliniku. Unatoč ljepoti stihova klapske pjesme Maslina je neobrana, odlučni smo pobrati  masline iz našeg maslinika. Maslinovo ulje pakirano u bočice, postalo je prepoznatljivi suvenir kojim darivamo prijatelje i posjetitelje škole.

Više o berbi maslina u foto-gleriji.


Berba maslina

 

Treba pogoditi trenutak savršene zrelosti za berbu, plodove pažljivo ubrati te kruto stanje što prije pretvoriti u tekuće.

 

Prilikom berbe maslina treba paziti da se plodovi ne oštete, jer oštećeni plodovi brzo gnjile i daju ulje niže kakvoće. Za dobivanje ulja visoke kakvoće najbolje je da plodovi ne padaju na tlo. Zbog toga je dobro plodove s grana direktno brati u košare ili da padaju na plastične mreže koje se prostru ispod krošnje. Ubrane masline treba očistiti od otpalog lišća i grančica i drugih nečistoća te ih pakirati u plastične gajbe" s rupičastim stjenkama ili u drugu odgovarajuću ambalažu. Nikako u mrežaste vreće, jer one oštećuju ubrane plodove.Kako u većini slučajeva nije moguće ubrane plodove preraditi odmah, potrebno ih je uskladištiti kratko vrijeme.

Plod masline je živi organizam koji i nakon berbe nastavlja s biokemijskim aktivnostima. Tako već četvrti dan nakon berbe plodovi započinju s fermentacijom, a šesti dan na ubrane plodove koji nisu pravilno uskladišteni naseljavaju se gljivice plijesni. Čuvanje plodova moguće je u prozračnim prostorijama u plastičnim ili drvenim sanducima s otvorima sa strane da bi se omogućila cirkulacija zraka. Debljina sloja maslina u sanducima ne smije biti veća od 15 cm.

Izvor: maslina.net



Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Marinko Franolić   datum: 9. 11. 2010.

Vijesti

Započela berba maslina u školskom masliniku

 

 

 

 

 

 

Maslina je (ne) obrana

Eto već je lito dana, i skoro će zima
Prigiba se zemlji grana, a dice još nima
Zaplakali škoji bili i sunce već blidi
Makina ka vitar cvili, a suza se cidi

Za navik je pape zaspa
Samo želja još je budna
Budit ću ih prije zore
Željo moja uzaludna

Maslina je neobrana
Nima koga da je bere
Prigiba se teška grana

Slomit će se od nevere

 

"Dušni dan skale van" - vjekovna je uzrečica maslinara kada treba početi s berbom maslina.

Učinili smo tako i započeli berbu maslina u školskom masliniku. Unatoč ljepoti stihova klapske pjesme Maslina je neobrana, odlučni smo pobrati  masline iz našeg maslinika. Maslinovo ulje pakirano u bočice, postalo je prepoznatljivi suvenir kojim darivamo prijatelje i posjetitelje škole.

Više o berbi maslina u foto-gleriji.


Berba maslina

 

Treba pogoditi trenutak savršene zrelosti za berbu, plodove pažljivo ubrati te kruto stanje što prije pretvoriti u tekuće.

 

Prilikom berbe maslina treba paziti da se plodovi ne oštete, jer oštećeni plodovi brzo gnjile i daju ulje niže kakvoće. Za dobivanje ulja visoke kakvoće najbolje je da plodovi ne padaju na tlo. Zbog toga je dobro plodove s grana direktno brati u košare ili da padaju na plastične mreže koje se prostru ispod krošnje. Ubrane masline treba očistiti od otpalog lišća i grančica i drugih nečistoća te ih pakirati u plastične gajbe" s rupičastim stjenkama ili u drugu odgovarajuću ambalažu. Nikako u mrežaste vreće, jer one oštećuju ubrane plodove.Kako u većini slučajeva nije moguće ubrane plodove preraditi odmah, potrebno ih je uskladištiti kratko vrijeme.

Plod masline je živi organizam koji i nakon berbe nastavlja s biokemijskim aktivnostima. Tako već četvrti dan nakon berbe plodovi započinju s fermentacijom, a šesti dan na ubrane plodove koji nisu pravilno uskladišteni naseljavaju se gljivice plijesni. Čuvanje plodova moguće je u prozračnim prostorijama u plastičnim ili drvenim sanducima s otvorima sa strane da bi se omogućila cirkulacija zraka. Debljina sloja maslina u sanducima ne smije biti veća od 15 cm.

Izvor: maslina.net



Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Marinko Franolić   datum: 9. 11. 2010.

INSTAGRAM ŠKOLE


FACEBOOK ŠKOLE


GODIŠNJAK 22/23

Priloženi dokumenti:
godisnjak qrkod.png


EUROPSKA UNIJA

 


Katalog knjižnice

Klikom na fotografiju otvara se katalog naše školske knjižnice. Pretražite je li lektira dostupna, pronađite naslove za seminarske radove i sl.

Zatrebate li pomoć, pitajte knjižničarke!

 


OBILJEŽAVAMO

EUČIONICA

Priloženi dokumenti:
EUcionica logo.jpg


EU PROJEKT SALL


ERASMUS+ PROJEKTI


Studij.hr

      

Priloženi dokumenti:
studij.jpg


ZAŠTITA SIGURNOSTI NA INTERNETU

ŠKOLA AMBASADOR

   


ĐIR PO KRKU

     


EKOŠKOLA


KALENDAR
« Svibanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji





preskoči na navigaciju