2021-11-19 10:52:00

BESPLATNE RADIONICE IZ SLASTIČARSTVA I POSLUŽIVANJA

Prateći suvremene trendove iz sommelijerstva te nakon brojnih usavršavanja svojih nastavnika na prestižnim kuharskim i slastičarskim akademijama, Srednja škola Hrvatski kralj Zvonimir u Krku povodom 100 godina srednjoškolskog obrazovanja na otoku i nadolazećih blagdana, odlučila je široj zainteresiranoj javnosti ponuditi radionice s atraktivnim temama iz područja posluživanja, kuharstva i slastičarstva.

Sudionici mogu stečena znanja primijeniti u svojim objektima i/ili domovima.
 

Prva radionica iz slastičarstva organizirat će se u srijedu 24. 11. 2021.

s početkom u 17,00 sati.

Na prvoj radionici u trajanju od 4 sata sudionici će uz vodstvo nastavnika naučiti pripremati tart otkrivajući sve tajne francuskoga slastičarstva, prhkoga bademovog tijesta i svilenkaste kreme od agruma.

 

     

Druga zajednička radionica organizirat će se u ponedjeljak 13. 12. 2021.

u 17,00 sati u trajanju od 3 sata.

Uključivat će pripremu slastičarskoga klasika, Mille-Feuille kojega karakterizira hrskavo karamelizirano tijesto i nježna krema od vanilije.
Polaznici će svoje deserte degustirati uz pjenušava vina koja će otvarati pravilnom restaurantskom tehnikom i tehnikom sabrage za čije se otvaranje koristi posebna sablja.

Radionica iz sommelijerstva organizirat će se u četvrtak 25. 11. 2021.

u 17,00 sati.

 

U radionici kulture ispijanja vina u trajanju od 4 sata sudionici će imati priliku svladati suvremenu tehniku otvaranja vina, upoznati se s osnovnim znanjima, priborom i načinom degustacije.
Kako bi upotpunili gastronomsku priču, bit će pripremljene i različite vrste sireva.

Vino sponzorira:

  • PZ Vrbnik

Sir sponzoriraju:

  • OPG Pavan Leon – Vrbnik
  • OPG Mirjenko Mrakovčić - Kornić
     

SVE NAVEDENE RADIONICE SU BESPLATNE!

Prijave na: ugostiteljstvo.hkz@gmail.com

 


Srednja škola hrvatski kralj Zvonimir Krk