2021-06-02 13:09:00

PROMOCIJA PRVE GENERACIJE KUHARA SPECIJALISTA HRVATSKE NACIONALNE KUHINJE U NAŠOJ ŠKOLI

Prva generacija kuhara specijalista hrvatske nacionalne kuhinje promovirana je u Srednjoj školi Hrvatski kralj Zvonimir u srijedu 2. lipnja 2021. godine.

Gornji red slijeva nadesno: Luka Penava, Dominik Bajčić, Dario Arnautović, Ivica Lužina, Dorijan Španić, Mario Matahlija, Djino Gajski s mentorom Sašom Bešlićem.

Zaslužene lente i diplome dobili su odradivši 190 sati praktičnog usavršavanja u školskoj kuhinji i ugostiteljskom praktikumu te savladavši sve segmente hrvatske nacionalne kuhinje. 

https://otok-krk.org/krk/dan-krcke-srednje-skole-obiljezen-svecanim-urucenjem-svjedodzbi-sedmorici-novih-kuhara-specijalista-hrvatske-nacionalne-kuhinjec

         Prva krčka generacija kuhara-specijalista hrvatske nacionalne kuhinje s mentorom Bešlićem i ravnateljicom Cvitkušić / Foto M. TRINAJSTIĆ

 

Ove je godine obilježavanje dana Srednje škole Hrvatski kralj Zvonimir bilo posvećeno promociji prve generacije kuhara specijalista hrvatske nacionalne kuhinje.

U ugostiteljskom je praktikumu upriličeno druženje netom promoviranih kuhara specijalista, njihovih prijatelja i podupiratelja iz brojnih institucija i tvrtki grada i otoka Krka,  a svečanoj je promociji prisustvovao i krčki gradonačelnik kao i načelnici općina.

Kako je uvodno rekla ravnateljica, prof. Đurđica Cvitkušić, u to zvanje službeno su promovirana »sedmorica veličanstvenih« koji su još 2019. godine postali prvim polaznicima tada uvedenog programa stručnog usavršavanja, odnosno obrazovanja odraslih.

Svoje zasluge u svemu svakako ima i njihov predavač i mentor, iskusni i nagrađivani kuhar Saša Bešlić, koji svoja znanja i vještine prenosi na generacije krčkih kuharica i kuhara, i to ne samo na srednjoškolce već i na njihove iskusnije kolege.  

Kako je i sam istaknuo, razvoj kadra jedan je od ključnih elemenata razvijanja kulinarstva i ugostiteljstva u cjelini jer se time unaprjeđuje ukupna kvaliteta turističke ponude otoka Krka koji upravo u svojoj gastro ponudi pronalazi jedan od oslonaca svog prepoznatljivog turističkog imidža. Nakon podjele diploma, uslijedila je degustacija delicija koje su za tu prigodu, uz pomoć učenika ugostitelja, kreirali i izradili sami kuhari specijalisti.

   


Srednja škola hrvatski kralj Zvonimir Krk